[ A+ ] /[ A- ]

Spoštovani,

lepo vabljeni na pogovorni večer ob predstavitvi nove knjige Vlaste Nussdorfer

50 zrn sreče

Grad Dvor Preddvor (Dvorski trg 6)

Ponedeljek, 7. oktober 2024, ob 18.00

 

Knjiga življenjskih zgodb in pripovedi, tudi zabavnih, od katerih se vsaka konča s sporočilom, zakaj je dobro, da smo srečni. Prinaša nauke in modrosti, ki nas navdihujejo in zaradi katerih smo lahko vsak dan boljši. Preplet zelo različnih vsebin nam da misliti o našem tuzemnem popotovanju, sobivanju in iskanju sreče v majhnih trenutkih, kajti čakanje na velike nas lahko preveč utrudi in mestoma celo razočara. Sreča zato utegne iti mimo nas, ne da bi jo sploh opazili. Zgodbe so kot basni s pozitivno pripovedno noto. Zajemite torej srečo … kar petdesetkrat.

Pogovor z avtorico bo vodila samostojna strokovnjakinja za komuniciranje Darinka Pavlič Kamien. Svečano obarvan dogodek bo obogaten s kulturnim programom.

Prva predstavitev knjige, ki je posvečena ljudem z gluhoslepoto, bo potekala 2. oktobra 2024 v Cankarjevem domu, v sklopu Festivala za tretje življenjsko obdobje – največjega tovrstnega festivala v Evropi – in mednarodnega dneva starejših. Dogodek v Cankarjevem domu bo moderiral ugledni novinar Slavko Bobovnik.

O avtorici

Vlasta Nussdorfer, pravnica, ki jo je poklicna pot vodila od pripravnice do namestnice tožilca, okrožne, višje in vrhovne državne tožilke. Šest let je bila predsednica Društva državnih tožilcev Slovenije, vrsto let pa svetovalka predsednika republike, varuhinja človekovih pravic, ambasadorka številnih projektov ter predsednica Kluba Janinih Slovenk. Je ustanoviteljica Belega obroča, društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj ter skladov Plamen dobrote in Hipokrat. Za svoje delo je prejela vrsto nagrad. Knjiga 50 zrn sreče je že petnajsta knjiga Vlaste Nussdorfer. Kot večina njenih knjig ima tudi ta dobrodelno noto.

Veselimo se vaše družbe.