[ A+ ] /[ A- ]

Člani in članice Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN smo se skupaj z osebnimi asistenti, zaposlenimi in prostovoljci odpravili na vsakoletni socialnorehabilitacijski tabor, ki je letos potekal v CŠOD Gorenje pri Zrečah.

Prvi dan smo obiskali Žičko kartuzijo, raziskali okolico vasi Gorenje ter zvečer prisluhnili zanimivemu predavanju in izkustveni delavnici pod vodstvom psihoterapevta in hipnoterapevta Leona Marca.

Drugi dan smo se dopoldne odpravili na daljši sprehod in izkoristili lep sončen dan ter do kosila delali tudi na razvoju jezika gluhoslepih. Popoldne smo se nato najprej preizkusili v kvizu, pri uporabi ultrazvočne palice za osebe z gluhoslepoto ter si ogledali gasilsko tekmovanje s sedmimi gasilci. Zvečer smo se udeležili tudi gasilske veselice, ki je potekala v neposredni bližini CŠOD-ja.

Zadnji dan smo se nekateri pred odhodom domov odpravili na sproščanje v Terme Zreče, drugi pa so se sprehodili okrog jezera in raziskali okolico Zreč.

Socialnorehabilitacijski tabor omogoča ljudem z gluhoslepoto, da spoznajo nove ljudi in stvari, obenem pa dobijo nove izkušnje.
Iskreno se zahvaljujemo vsem udeležencem in zaposlenim ter prostovoljcem. Zahvala tudi vsem sodelujočim, ki ste kakorkoli prispevali k temu, da se je tabor uspešno izvedel.
Letošnji socialnorehabilitacijski tabor gluhoslepih je 25 tabor gluhoslepih, ki je potekal v organizaciji in izvedbi Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN.
Ljubljana, 20. 6. 2024